goudvissen zijn niet genoeg - JN 6: 1-15

evangelie JN 6: 1-15

Jezus ging het Meer van Galilea over.
Een grote menigte volgde hem,
omdat ze de tekenen zagen die hij op de zieken deed.
Jezus ging de berg op,
en daar ging hij zitten met zijn discipelen.
Het Joodse Paschafeest was nabij.
When Jesus raised his eyes and saw that a large crowd was coming to him,
he said to Philip, “Where can we buy enough food for them to eat?”
He said this to test him, because he himself knew what he was going to do.
Philip antwoordde hem: "Tweehonderd dagen arbeidsloon zou niet genoeg zijn
voor elk van hen om een ​​beetje te hebben. "
Een van zijn discipelen, Andreas, de broer van Simon Petrus, zei tegen hem:
"Er is hier een jongen die vijf gerstebroden en twee vis heeft;
maar wat zijn deze voor zovelen? "
Jezus zei: "Laat het volk achterover leunen."
Nu was er veel gras op die plek.
Dus de mannen leunden achterover, ongeveer vijfduizend in getal.
Toen nam Jezus de broden, dankte,
en verspreidde ze naar degenen die leunde,
en ook zo veel van de vis als ze wilden.
Toen ze het hadden gehad, zei hij tegen zijn discipelen,
“Gather the fragments left over, so that nothing will be wasted.”
Dus verzamelden ze ze en vulden twaalf rieten manden met fragmenten
van de vijf gerstebroden die meer waren geweest dan ze konden eten.
Toen de mensen het teken zagen dat hij had gedaan, zeiden ze:
"Dit is echt de profeet, degene die in de wereld moet komen."
Omdat Jezus wist dat ze zouden komen om hem weg te dragen
to make him king, he withdrew again to the mountain alone.

Les

Kernwoorden

Feeding 5000 | Fact | Four Gospels | never Forgotten | Flock | Face problems | Funds | Friends | Food | Five Loaves | 2 Fish | Feed | Filled | Fragments | Faith | Focused on wrong things!

Overzicht

Crackers en vis

Als we de reactie van psalm 145: 10-18 bekijken, hebben we een redelijk goed overzicht van het evangelie.
De hand van de Heer voedt ons; hij beantwoordt al onze behoeften.
Dit evangelie gaat over een wonder dat Jezus heeft verricht.

Eenvoudigweg.

5000 voeren en geen eten

Stel je voor - je bent in de kerk met 5000-gezinnen en iedereen is hungry. No one has eaten breakfast. People are getting hangry (Hungry+Angry). Andrew (the disciple of Jesus, not my 8 year old) makes an announcement and says, “If anyone has any food, can they step up to the front of the church?”

Vriend met vijf broden & 2 vis

So my son Thomas – all of 6 years old – looks down and sees that he has a bag of a few goldfish crackers that his mom has given him. So he brings them up to the front. Everyone who sees his bag of goldfish laughs – not because they are mean, but because they know there is no way this could feed everyone. But Jesus doesn’t laugh. He gives Thomas a hug and says thank you. Then he asks Thomas to pray with Him and give Thanks to their Father in Heaven for Thomas’ gift.

De kudde voeren

Jezus loopt dan door de kerk, reikt in zijn tas en geeft iedereen twee handen vol goudvissen. Hij doet dit voor iedereen, reikt tot in het kleine zakje, steeds opnieuw, en geeft iedereen goudvissen, totdat de maag van iedereen vol is. Vervolgens verzamelen ze alle fragmenten van wat mensen van hun goudvis op de vloer van de kerk hadden laten vallen en ontdekten dat ze 12 volledige zakken goudvis over hadden.

Fantastisch - niet te vergeten

Just imagine how amazing that would be. Would you remember it? Of course you would! And I bet you would tell this story over and over and over.
Jesus’s story was so incredible that all FOUR gospel writers wrote about this event. It was so amazing, the crowd wanted to force him to be their King in Jerusalem. They had seen Jesus perform other miracles, but with everyone saw this at the same time. It was ontzagwekkend!

Geconfronteerd met feiten en geloof

Deze voeding van de 5000 was een eerlijk Godswonder. In de loop van het leven van Jezus gebruikte hij wonderen om zijn macht te tonen en mensen te laten weten dat wat hij zei waar was. Zoals Johannes ons later in zijn evangelie vertelt:
Jezus voerde vele andere tekenen uit in de aanwezigheid van zijn discipelen, die niet in dit boek zijn geschreven. Maar deze zijn zo geschreven dat je kunt geloven dat Jezus de Christus is, de Zoon van God, en dat door te geloven dat je leven hebt in Zijn naam.

Er waren veel van wonderen die Jezus deed. Zieke en kreupele mensen genezen. Water in wijn veranderen. Walen op water. Demonen uitdrijven. Deze werden door veel mensen gezien tijdens het leven van Jezus. Zozeer zelfs dat we zeker kunnen zijn van het feit dat ze zijn gebeurd, en ons geloof daardoor hebben kunnen versterken.

Focus op de Vader

Maar Jezus wilde dat we ons concentreren op de juiste dingen en zijn leven leiden om te laten zien hoe we moeten leven. Na dit mirakel wilden velen in de menigte naar Jeruzalem marcheren om Jezus Koning te verklaren. En hij was het, dus waarom nam Jezus dit niet op? Immers, als God, is hij niet al koning?

Of course, but do you remember the story of Jesus being tempted by Satan in the desert? Satan had al aangeboden om Jezus Koning te maken - en Jezus verwierp het aanbod van Satan. Jezus wilde lesgeven us om onze aandacht van de Vader te richten.

Kies eerst God

De wonderen die Jezus deed, moesten alleen onze aandacht trekken! Waarom?
Omdat onze attenties worden aangedreven door dingen van deze wereld!
  • Hebben we honger? Wij hebben eten nodig.
  • Zijn we ziek of gewond? We hebben een fysieke remedie nodig.
  • Hebben we dorst (of drinken zoals mijn zoon Thomas zegt)? We hebben water nodig.
  • Zijn we eenzaam? We hebben gezelschap nodig.
  • Zijn we arm? We hebben geld nodig.
  • Hebben we problemen? We richten ons op wereldse oplossingen.
This is actually the lesson Jesus wants us to pay attention to. He wants us to face our problems, first, by focusing our attentions on God the Father. Because the biggest problem we have to come to grips with is that we are a fallen people. We need salvation. And if we look to a worldly solution to solve this, we will fail. If we practice looking first to the Father for help for our little problems, when it comes to asking Christ for his forgiveness for our sins, Jesus knows we’ll come to the right place – Him.
Dit bericht is geplaatst in Preek van kinderen. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *