Moeten medewerkers werken aan de persoonlijke projecten van de baas?

Deze vraag is gesteld in een beveiligingsforum en ik vond mijn antwoord de moeite waard om hier toe te voegen.

Drie dingen komen voor de geest:

1. Bedrijfsreis: als uw werknemers weten hoe hard u werkt, zien hoe u met hen samenwerkt en u uw bedrijfsreis met hen deelt, zullen zij u niet misgunnen met leuke dingen. Als uw werknemers eerlijk worden behandeld, vieren zij samen met u dat u enig succes hebt geboekt en zij helpen ook door hun inspanningen het bedrijf succesvol te maken. En waarom zou de baas niet de best mogelijke bemanning willen hebben - ZIJN - aan zijn huis werken?

2. Bedrijfscultuur: als u werknemers heeft die uw succes niet gunnen, is dit dan echt een werknemer die u überhaupt voor u wilt laten werken? Als je dit type werknemer hebt, zou ik zeggen dat ze onmiddellijk moeten worden losgelaten omdat ze op veel andere gebieden giftig zouden zijn voor de bedrijfscultuur.

3. Separation of Interests: My feeling is that you should absolutely personally pay your company to have work done. It might feel like like paying yourself, but it allows you to keep the interests of the company separate from the interests of the ownership. Lots of company owners play loosey-goosey with having their employees do work on their personal projects. As a C-Corporation, my understanding is that this is unethical – I’ll leave the legality of it to the lawyers. I’m not sure how this works with S-Corp or LLCs.

Dit bericht is geplaatst in Ideëen. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *