Broden om aandacht te krijgen - JN 6: 24-35

Brood van mijn favoriete lokale broodwinkel in San Diego, Bread & Cie

evangelie JN 6: 24-35

Toen de menigte zag dat noch Jezus, noch zijn discipelen daar waren,
zij zijn zelf in boten gegaan
en kwam naar Kapernaum op zoek naar Jezus.
En toen ze hem aan zee vonden, zeiden ze tegen hem:
"Rabbi, wanneer ben je hier?"
Jezus antwoordde hun en zei: "Amen, amen, ik zeg u,
je zoekt me niet omdat je tekenen hebt gezien
maar omdat je de broden hebt gegeten en bent gevuld.
Werk niet voor voedsel dat vergaat
maar voor het voedsel dat blijft bestaan ​​voor het eeuwige leven,
die de Zoon des Mensen u zal geven.
Want op hem heeft de Vader, God, zijn zegel geplaatst. "
So they said to him, “What can we do to accomplish the works of God?”
Jezus antwoordde en zei tegen hen: "Dit is het werk van God, dat u gelooft in degene die hij heeft gestuurd."
So they said to him, “What sign can you do, that we may see and believe in you?
Wat kan je doen? Onze voorouders aten manna in de woestijn, zoals geschreven staat:
Hij gaf hun brood uit de hemel om te eten. '
So Jesus said to them, “Amen, amen, I say to you,
het was niet Mozes die het brood uit de hemel gaf;
mijn Vader geeft je het echte brood uit de hemel.
Want het brood van God is dat wat uit de hemel komt
en geeft leven aan de wereld. "

Dus zeiden ze tegen hem: "Heer, geef ons altijd dit brood."
Jezus zei tegen hen: "Ik ben het brood des levens;
wie naar mij toe komt, zal nooit hongeren,
en wie in mij gelooft, zal nooit dorsten. "

Sleutelwoorden

Liefde voor eten | Lasagna's Eten duurt nooit | Broden om aandacht te krijgen | Op zoek naar Jezus | Voedsel dat voor altijd duurt

Liefde voor eten

Who here has ever walked into a kitchen and smelled something cooking and had their stomachs growl? (ask what the kids smelled) The other day I walked outside my favorite local bakery, Bread & Cie, and the delicious smells almost pulled me inside!

Who here has a favorite meal that they always love to eat? (ask the kids for their answers) In my case that is an easy answer……Lasagna.

Grote brede noedels. Mijn eigen zelfgemaakte saus. Parmezaanse kaas, Mozzarella en Ricotta. Veel extra venkel gegooid in Lagen van verse spinazie gekookt in Man -.. Het maakt mijn mond water aan denk.

Eten gaat nooit

Dus wanneer we nadenken over waar we naar hongeren, zijn de voor de hand liggende antwoorden altijd eten. Om de paar uur willen we eten iets. If you are rich, you still get hungry at meal times. And I’ve read of people who are very, very poor, where hunger is described like an ache in their belly that never goes away.

Regardless, hunger for food is a constant in each and everyone of your lives. And no matter how much we eat at any meal, it never lasts. We always long for more to eat.

Broden om aandacht te krijgen

Jezus zei tegen de mensen die hem volgden "je zoekt me niet omdat je tekenen hebt gezien
maar omdat je at de broden en werden verzadigd.”uitgevoerd Jezus het wonder van het voederen van de 5000, niet omdat het van het grootste belang voor hem om voedsel, maar omdat Hij wist dat het voeden van hen hun aandacht zou krijgen. Net als de geur van KFC of Lasagne grijpt uw ​​aandacht, Jezus wilden hun aandacht lang genoeg dat hij hen kon leren over wat ze echt nodig in hun leven te grijpen.

Op zoek naar Jezus

This is really what Jesus wants from us. He wants our attention. He wants us to be looking for Him. But this search should not be something that happens and when we find Jesus, we move on to the next thing. Jesus wants us to honger voor hem en zijn woord. Hij wil dat we die pijn in onze buik hebben om meer over Zijn leringen te weten. Net zoals na een maaltijd, kunnen we voor een korte tijd tevreden zijn, we weten dat we snel genoeg honger zullen krijgen. En echt, hoe vreselijk zou het zijn als ik, nadat ik Lasagne heb opgegeten, voor altijd volledig ben - nooit meer honger te lijden?

We should think of Jesus’ teachings a bit like this. Every lesson we learn about His word, we might have our spiritual hunger satisfied for a short time. Hopefully, after Church, you think about the teachings a bit and let it percolate in your brain. Hopefully – sometimes it gives you a few “ah-ha” moments where it brings you closer to a better understanding of your faith. But what Jesus wants is that we are hungry for His word the next time we go to church. And the next time we learn more about God. And the next. and the next. There is so much to learn from the Word of God, that we can never be filled.

Voedsel dat voor altijd duurt

Dus wat maken we van deze laatste zin in de woorden van Jezus? "Ik ben het brood des levens; wie tot mij komt, zal nooit hongeren en wie in mij gelooft zal nooit dorsten. "

In tegenstelling tot honger naar voedsel en honger naar leren, spreekt Jezus over de groot gat in our lives. The hunger and the thirst in each of us that only the divine God can fill it. This hole is where we need God to dwell personally with us. This is where we hunger for meaning for our lives and thirst for a connection to something bigger than our lives. This something is God – Jesus, God in human form. He is the bread of life, whose sacrifice for our sins gives eternal meaning to our lives and provides us with a personal connection with the Father. Jesus is the answer to filling this emptiness that we hunger and thirst for.

Dit bericht is geplaatst in Preek van kinderen. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *